The Traveling Kid

Wandelavontuur in Limburg met onze baby: Een verrassende trip!

Wandelvakantie-met-baby-naar-Limburg

Wandelen met baby tijdens vakantie in Limburg

Onze baby was drie maanden oud. We zijn dan al redelijk gewend aan het babyritme, met slaapjes en eetmomenten. En gelukkig worden we ’s nachts nauwelijks wakker gehouden. Omdat het juni was en het weer in Nederland goed is, hebben we het onszelf niet te moeilijk gemaakt. De eerste vakantie moet je toch altijd even zoeken. Meteen een lange reis leek ons dan niet ideaal. Omdat je in Limburg goed kunt wandelen, besloten we daar onze eerste wandelvakantie met onze baby te houden.

Wandelvakantie met baby in Limburg

Keuze van accommodatie bij een wandelvakantie met baby

Wij zijn allebei echte kampeerders en houden van het campingleven. Toen wij nog geen kind hadden, kozen we vaak voor de meer afgelegen campings. Meer basic, maar vaak ook veel mooier. Met een baby van drie maanden vonden we iets meer faciliteiten wel prettig. Onze minimale eisen waren een keukentje (met magnetron voor de flesjes) en twee aparte kamers. Gek genoeg word je voor de bevalling nooit geïnformeerd over hoeveel lawaai een baby  ’s nachts kan maken. Dus een aparte slaapkamer voor onze dochter gaf ons ook wat rust. Al snel kom je dan uit bij een huisje of stacaravan. Om toch een beetje campingleven te proeven, kozen we voor een stacaravan bij Camping Rozenhof . Deze camping lag mooi centraal en was daarom ideaal voor een wandelvakantie met onze baby in Limburg.

Wandelen tijdens de vakantie in Limburg met baby

Door te wandelen zie je vaak verrassende plekjes. Vaak gaat Tim thuis voor vertrek al op zoek naar leuke wandelingen in de buurt van de accommodatie. Minstens zo belangrijk vinden wij lekker eten en drinken. Toen wij via via hoorden van wandelroutes in Limburg die langs wijngaarden lopen, werden wij direct enthousiast. Er zijn verschillende “routes des vins“. Verwacht hier geen Franse uitgestrekte wijnvelden. De routes lopen langs verharde en onverharde paden, en hierbij loop je langs verschillende kleine wijngaarden, ofwel van wijnboeren ofwel gerund door een dorpsgemeenschap. Erg klein, maar vaak wel met leuke uitleg. Wij hebben er tijdens onze wandelvakantie in Limburg twee gelopen met onze baby. Hierbij vonden wij de route Wahlwiller-Eys de mooiste. Je waant je hier soms echt in Frankrijk. Er is ook de mogelijkheid te proeven bij een van de wijnboeren.

Wandelen met draagzak

Mia kon uiteraard nog niet zelfstandig zitten, dus moesten we tijdens een wandelvakantie met onze baby een draagzak gebruiken. Omdat wij thuis de ‘Tula Free-to-Grow’ gebruikten, hebben we deze meegenomen. Het was warm tijdens het wandelen, en de afstand die we liepen was 10 km. Je bent al gauw drie tot 4 uur onderweg, inclusief de eetmomenten en het lezen van informatieborden. Zowel Mia als ik waren dus al snel behoorlijk nat van het zweet. We schreven dit vooral toe aan het warme weer. 

Later tijdens onze vakantie in Spanje kwamen we erachter dat dit toch meer met het materiaal te maken had. Het gebruik van een draagzak tijdens een wandeling is overigens ideaal. Een goede draagzak zorgt voor weinig belasting voor je rug terwijl jouw kind vertrouwd tegen je aan ligt. Tijdens onze wandeling heeft ze heerlijk geslapen. Hierdoor hebben wij gewandeld zoals we dat zonder kind ook zouden doen. Omdat er nauwelijks beperkingen waren, hebben we een heerlijke eerste vakantie gehad en zijn we weer een ervaring rijker voor de volgende.

Wil je ook gaan wandelen met een baby? Huur bij ons een draagzak of kinderdrager!

Scroll naar boven