The Traveling Kid

Eilandhoppen in Griekenland met kinderen op de Ionische Eilanden

Griekenland met kinderen

Vakantie in Griekenland met kinderen

Tijdens de zwangerschap van Amber wilden wij liever niet naar een te warm land. Nu Fien is geboren en vier maanden oud is, waren wij ernstig toe aan een vakantie met zon, zee en lekker eten. De keuze voor een vakantie naar Griekenland met onze kinderen was snel gemaakt. Het is makkelijk bereikbaar per vliegtuig, er is veel keuze in soorten accommodaties, en de kans op lekker weer is behoorlijk groot. Omdat Tim in het verleden vaker op Ithaka is geweest met zijn familie, wilden wij hier graag als gezin een keer naar terug.

De reis
Ondanks dat we al ervaring met vliegen hadden met onze eerste dochter, is het altijd weer even afwachten hoe onze nieuwste aanwinst reageert. Gelukkig verliep de reis soepel dankzij goede voorbereidingen. Eten tijdens het stijgen en dalen en prettige vluchttijden maken dan echt een verschil. Door gebruik te maken van de Stokke Jetkids had onze oudste veel ruimte tijdens het vliegen en was Schiphol verkennen een feest!

Vakantie Griekenland kinderen

De Ionische Eilanden
De keuze viel op Lefkas, Kefalonia en Ithaka. Lefkas is een kleiner eiland en daarom zijn de reisafstanden korter. Vanwege de gunstige vliegtijden en ticketprijzen begon en eindigde onze reis op dit eiland. Ithaka is alleen per boot te bereiken vanaf de andere Ionische eilanden. Jammer genoeg zijn de vaarschema’s pas laat bekend. Ga voordat je een reis boekt goed op onderzoek uit wanneer verschillende verbindingen varen. Dit scheelt lange reisdagen, wat fijner is tijdens een vakantie in Griekenland met kinderen. Vanaf half juni varen de meeste ferry’s meerdere keren per dag tussen alle eilanden.

Lefkas
Wij hebben bewust gekozen voor accommodaties buiten de grote steden. Wat is er nou mooier dan slapen tussen olijfbomen? Een zwembad was een must om met de kids de warmte altijd te kunnen ontvluchten. Lefkas is een eiland zoals het naar ons idee hoort te zijn: prima faciliteiten met toch een rauw randje. Veel kleine plekjes die niet door de massa zijn ingenomen en waar je vanuit het restaurant de spelende kinderen op het strand in de gaten kan houden. Wil je wandelen? Wij maakten een kleine wandeling naar de (opgedroogde) Nidri-waterval. De omgeving is prachtig en vanwege de korte afstand een leuke wandeling met een driejarige en onze baby in de draagzak.


Kefalonia

Prachtige lange kuststroken onderaan de hoge kliffen. De kleuren blauw van de zee zijn nergens mee te vergelijken. Er is iets meer toerisme, maar nog steeds is het eiland niet overlopen. De reisafstanden zijn iets groter, maximaal 1,5 uur rijden. Tijdens onze rondreis over het eiland ontkom je niet aan Myrtos Beach. Vanaf de hoofdweg kijk je prachtig uit over de zee. Het strand is via het dorpje makkelijk te bereiken maar heeft geen schaduwplekken. 

Ithaka
Een klein eilandje waar vooral veel zeilboten aanmeren voor een nachtje. En dat is zo jammer, want het eiland heeft veel te bieden voor een paar dagen. Er zijn heel veel kleine baaitjes met kraakhelder water. Vaak zaten wij hier alleen met Griekse families. Door de beschutting zijn er weinig golven en kunnen kinderen hier makkelijk zwemmen. Het ultieme strand van de vakantie was het Filiatro strand. Er zijn strandbedjes, maar je kunt ook gratis onder de olijfbomen zitten. Er zijn twee strandtentjes met basic en luxer eten. De omgeving is prachtig. Wat ons betreft is dit het nummer 1 strand waar wij ooit geweest zijn. Wil je even wat anders dan de zee? Voor een onvergetelijk uitzicht ga je naar het uitkijkpunt vlakbij het klooster.

Griekenland Ithaka met kinderen

Eten en de mensen
De Grieken zelf zijn supervriendelijk en absoluut niet opdringerig. Ze probeerden altijd contact te maken met onze kinderen, dus het is absoluut een kindvriendelijke bestemming. De meeste restaurants hebben een ruime, vrij vergelijkbare kaart met prijzen rond de 15 euro per hoofdgerecht. Wij hebben daarom heerlijk gevarieerd gegeten. Wij zijn Griekenland-fan!

Wil je ook met kinderen naar de Ionische eilanden? Huur bij ons een vliegtuigkoffer, buggy of draagzak!

Scroll naar boven