The Traveling Kid

Advies vliegvakantie met kind en huurauto

Advies-vliegvakantie-met-kind-en-huurauto

Wat heb je nodig tijdens een vliegvakantie met jou kind en huurauto?

Je hebt gekozen voor een vliegvakantie en wilt meer van het land zien door een auto te huren. Goede keuze! Een huurauto tijdens een vliegvakantie met een kind geeft je veel vrijheid en biedt jou de mogelijkheid om activiteiten te ondernemen die wat verder van het verblijf liggen.

Bagage tijdens een vliegvakantie met kind

Jouw baby kan tegen een lager tarief meereizen en moet daarom bij jou op schoot meereizen. Als jouw baby jonger is dan 10 maanden en kleiner dan 65 cm, is het vaak mogelijk om een bassinet in het vliegtuig te reserveren. Vooral bij langere vluchten is dit een mogelijkheid. Doe dit tijdig, want het aanbod is beperkt. Omdat jouw baby in een bassinet goed kan liggen zonder dat jij wordt beperkt in comfort, is dit het meest prettig voor beide. Als jouw baby te oud of te groot is, dan heb je een plan B nodig. 

Hiervoor adviseren wij een bedje van Deryan. De Deryan Airtraveler is compact, makkelijk in gebruik en erg licht van gewicht. Ons kind heeft hier prima in geslapen toen ze 10 maanden oud was. Bij 18 maanden was het bedje te klein (of Mia te groot). Houd er rekening mee dat jouw baby met het bedje op jouw schoot ligt. Ga zelf dus voor het slaapje naar het toilet, want daarna is bewegen niet erg makkelijk meer.

Advies-vliegvakantie-met-kind-en-huurauto

“In veel landen buiten Europa is een kinderstoeltje niet vanzelfsprekend “

Als jouw kind 2 jaar oud is, moet het een eigen stoel hebben. Ondanks dat je meer moet betalen, vonden wij dit een verademing. Je hebt zelf meer bewegingsvrijheid en jouw kindje kan ook meer zijn of haar eigen ding doen. Slapen in een zittende houding voor een kind is niet te doen. Daarom heeft Stokke de Jetkids ontwikkeld. Het is een koffer die uitgeklapt kan worden als stoelverlenger, waardoor je kindje plat kan liggen. En hoewel wij het fijn vinden als ons kind lekker tegen ons aankruipt, is het tijdens een lange vlucht wel prettig als je niet tegen elkaar aan geplakt zit. De koffer zelf heeft ook opbergruimte. Ideaal dus voor een zorgeloze vliegvakantie. In geval van een backpackvakantie neemt deze koffer te veel ruimte in beslag en zul je moeten kiezen voor de knusse oplossing.

Autoverhuur en autostoeltje

Auto’s kun je direct huren bij een specifiek bedrijf of via een tussenpersoon (broker). Onze persoonlijke ervaring is wat wisselend, zowel bij direct contact met een verhuurbedrijf als bij een tussenpersoon. Tegenwoordig zoeken wij naar reviews van een specifiek verhuurbedrijf op locatie. Dit geeft een redelijk beeld van de geleverde service. Door direct contact te hebben met een verhuurder kan deze niet naar de tussenpersonen wijzen bij problemen, wat bij ons twee keer is gebeurd. Dit kan je vakantie met gedoe laten beginnen, en dat is precies wat je niet wilt. In Curaçao kozen we voor een betrouwbaar bedrijf met wat oudere auto’s. Hierdoor bleven de kosten laag. We huurden ook een autostoeltje. Deze was zonder twijfel veilig genoeg, maar vrij verouderd en niet super schoon.

Er zijn echter ook landen waarbij er geen optie is om een autostoeltje te huren omdat deze daar nooit worden gebruikt. Vooral in Midden-Amerika is dit het geval. Wij gebruikten de kinderdrager in de huurauto of taxi (zie foto) als autostoeltje, maar echt veilig is het natuurlijk niet. Ons advies is om tijdens een vliegvakantie met jouw kind, waarbij je een auto huurt, een compact autostoeltje vanuit Nederland te huren. Zo weet je zeker dat de kwaliteit en hygiëne goed zijn. Wij verhuren de Maxi-Cosi Nomad. Een supercompact stoeltje waardoor het makkelijk is mee te nemen en zo min mogelijk ruimte inneemt als je het niet gebruikt.

Advies-vliegvakantie-met-kind-en-huurauto
Scroll naar boven