The Traveling Kid

Daguitjes met kind in de fietskar

Daguitje-met-kind-in-de-fietskar

Twee daguitjes met de fietskar in Brabant met ons kind

Omdat onze dochter 2,5 jaar oud is, kunnen we gelukkig nog buiten het seizoen op vakantie. Om toch een beetje vakantiegevoel te ervaren tijdens het lekkere weer in de zomer, gaan we altijd nog een weekendje weg. Liever niet te ver weg, zodat we niet onnodig lang in de auto zitten. Omdat het weer nogal wisselvallig was, wilden we geen camping boeken en het risico nemen onze tent uit te regenen. Daarom kozen we ervoor om tijdens een weekend twee keer op daguitje te gaan met ons kind in de fietskar.

De fietskar

Wij kozen ervoor de Thule Coaster X2 aan te schaffen. Voordat wij de fietskar kochten, zochten we naar drie belangrijke eigenschappen:

  1. Degelijk materiaal en bij voorkeur van een merk dat heeft bewezen hoogwaardige fietskarren te maken.
  2. Ruimte voor twee kinderen (toekomstbestendig) en voldoende bagageruimte.
  3. Ruim aanbod van opties om de fietskar op verschillende soorten fietsen (stadsfiets, racefiets) te monteren.

Na wat zoekwerk kwamen we uit bij de Thule Coaster X2, een degelijke kar die makkelijk in gebruik is.

Op pad in de buurt

Wij wonen in Brabant en zijn daarom binnen relatief korte afstanden van veel verschillende uitjes. Om wat variatie te hebben dit weekend, hebben we besloten om naar een pretpark te gaan en door de natuur te fietsen. De eerste dag kozen wij voor een dagje Efteling. Dit park is erg geschikt als uitje met je kind in de fietskar. Er zijn veel attracties waar je kindje in mag en in het sprookjesbos kunnen ze hun fantasie de vrije loop laten gaan.

Daguitje-met-kind-in-de-fietskar

Mooi aan de fietskar is dat deze ook al als buggy te gebruiken is. Je koppelt de kar los, draait het voorste wieltje om en voilà. Binnen twee minuten kun je wandelen! Mia loopt steeds meer, maar met de grotere afstanden in de Efteling was het erg prettig dat onze dochter soms even in de buggy kon zitten. Daarbij is de kar erg licht van gewicht, waardoor het rijden voor ons erg comfortabel is.

Het tweede daguitje met ons kind in de fietskar zijn we naar de Loonse en Drunense Duinen gefietst. Dit is een groot natuurpark tussen Tilburg en Waalwijk. Je kunt er met de fiets heel fijn doorheen rijden vanwege de vele fietspaden. Er mogen geen auto’s door het gebied rijden en het is daarom lekker rustig. Net als iedere dreumes wilde die van ons na een tijdje wel haar energie kwijt. De fiets werd langs de kant gezet en Mia gebruikte de duinen als zandbak. Na deze speelpauze vervolgden we onze route door een ander deel van het gebied. Omdat Mia zo comfortabel lag, viel ze al snel in slaap. Uiteindelijk zijn we bij een van de vele horecagelegenheden aan de rand van de duinen gaan lunchen. Een speeltuintje voor Mia met een kindermenu, wat heeft een kind nog meer nodig…

Gebruik van de fietskar

Wij gebruikten de fietskar tijdens daguitjes bij een vrij weekend. Door de grote opbergruimte aan de achterzijde kun je de kar ook makkelijk meenemen voor een meerdaagse vakantie. Normaal gesproken nemen wij onze dreumes mee in een fietsstoeltje. Aangezien je bij een dagje weg of een meerdaagse vakantie toch wat langere afstanden aflegt, is dit niet super comfortabel. In de Coaster X2 heeft je kind meer bewegingsruimte. Onze dochter is vrij lang, maar ondanks dat kan ze haar benen helemaal strekken.

De Coaster is niet geveerd. Voor aankoop waren we bang dat onze dochter op een wat onregelmatig fietspad heen en weer geschud zou worden. Niets is minder waar. De banden van de kar absorberen schokken goed en zorgen voor veel stabiliteit.

Dit maakt deze fietskar ideaal voor een weekendje weg of een meerdaagse trekking met je dreumes.

Scroll naar boven