The Traveling Kid

Advies backpacken met een kind

Advies-backpacken-met-kind

Wat heb jij nodig tijdens het backpacken met een kind?

Backpacken met een kind klinkt heel spannend, maar is het eigenlijk niet. Reizen met een kind kost altijd wat meer voorbereiding en planning dan een kinderloze reis. Door een goede voorbereiding en de juiste materialen mee te nemen, kun je op vakantie gaan zoals je gewend was zonder kinderen. Door onze twee totaal verschillende reizen in Bali en Cuba, kunnen we jou hierbij helpen!

De vliegreis tijdens een backbackvakantie met baby of dreumes

Een van de dingen waar iedereen het meest tegenop ziet, is de langere vliegreis. Zowel naar Azië als Midden- en Zuid-Amerika ben je al snel tien uur aan het vliegen. Kies daarom niet alleen voor het goedkoopste ticket, maar ook voor prettige vliegtijden. Vroeg vliegen betekent ook vroeg opstaan. Jouw kind midden in de nacht wakker maken voor een trip naar het vliegveld zorgt er automatisch voor dat het slaapritme van jouw kleintje op zijn kop staat. Niet doen dus! Houd tijdens de reisdag het normale slaapritme van de kleintje aan. Probeer bij vluchten met een overstap een mooie verdeling te hebben tussen het aantal vlieguren en de overstaptijd. Kies dus liever voor twee vluchten van zeven uur met een tussenstop van twee uur. Dit geeft de beste balans tussen rusten en beweging tijdens de tussenstop.

Advies-backpacken-met-kind

“Backpacken met een kind is voor ons het ultieme vakantie avontuur!”

Kijk overigens altijd goed met welke maatschappij je vliegt. Hoewel de meeste intercontinentale vluchten van goede kwaliteit zijn, is er wel degelijk verschil tussen vliegtuigmaatschappijen. De betere maatschappijen zorgen er vaak zelf al voor dat je plekken krijgt met meer beenruimte of dat je als eerste het vliegtuig in mag zodat je al jouw spullen kwijt kan. Wij zijn ervan overtuigd dat een lange reis ook gewoon een mindset dingetje is. Ben je ervan bewust dat het lang duurt en niet altijd comfortabel is. Maar als jij relaxed bent, is je kindje dit ook. Uiteindelijk is iedere vliegreis ons hierdoor meegevallen

Wat neem je mee tijdens een backpack vakantie met kind?

Neem vooral geen onnodige dingen mee! Klinkt heel logisch maar iedere vakantie komen wij ook dingen tegen die achteraf niet gebruikt zijn. Check vooraf de bekende inpaklijstjes. Door te backpacken heb je weinig ruimte. Neem dus geen tien soorten zwemkleding mee. Kies voor een (sneldrogende) hamamdoek in plaats van een normale handdoek en neem geen bergen speelgoed mee. Kinderen hebben minder nodig dan wij denken. Met een schepje op het strand was onze dochter uren in de weer.

Advies-backpacken-met-kind

Lees je goed in wat er ter plaatse te koop is en neem mee wat op jouw bestemming moeilijker te krijgen is. Tijdens onze reis naar Cuba wisten we dat eten er wat schaars was, dus namen we zelf koeken mee voor tijdens de wandelingen. In Bali namen we geen luiers mee omdat die daar te koop zouden zijn. Bleek dat de grootste luier een stuk kleiner was dan de Nederlandse variant, met als gevolg natte kleren in de ochtend.

Essentieel tijdens onze vakanties was de kinderdrager. Zonder een kinderdrager is een backpacken met jouw kind eigenlijk niet mogelijk. Door een kinderdrager met veel opbergruimte mee te nemen, sla je twee vliegen in één klap. Deze is onmisbaar tijdens wandelingen en ideaal als tas. Wij verhuren en adviseren de Osprey Poco Plus en de Thule Sapling voor backpackvakanties. Beide dragers hebben een stevig frame en zijn daarom ook als stoeltje te gebruiken. Hoewel we geen garantie kunnen geven, was het tijdens onze reizen mogelijk om de kinderdrager altijd mee te nemen als handbagage omdat deze inklapbaar was.

Dochter slapen backpack

In zowel Azië als Midden-Amerika is het vrij ongebruikelijk dat kinderen in een autostoeltje zitten. Daarom gebruikten wij onze kinderdrager als autostoeltje. Hoewel dit qua veiligheid natuurlijk niet te vergelijken is met een normaal autostoeltje, voorkwam het wel dat onze dochter door de hele auto heen klom. Tijdens het backpacken heb je vaak niet de mogelijkheid om een autostoeltje mee te nemen. Als je dit wel kunt doen, adviseren wij om een compact autostoeltje te gebruiken. Wij verhuren de Maxi-Cosi Nomad. Deze is zeer compact en gemakkelijk in iedere auto te installeren. Door de bijgeleverde tas is het ook eenvoudig mee te nemen.

Zeker voor kleinere kinderen tot twee jaar oud is het vaak lastig om in een gewoon bed te slapen tijdens een backpackvakantie. Het Deryan reistentje biedt dan de ideale oplossing voor jouw baby of dreumes. Dit tentje klapt als een pop-up tent binnen twee seconden uit en kan ook weer snel worden opgeborgen. Het is compact en makkelijk mee te nemen in de bijgeleverde tas. Een groot voordeel van dit tentje is het gebruik van gaas, waardoor het goed geventileerd is en je voorkomt dat jouw kindje gestoken wordt door muggen. Dit is vooral belangrijk in tropische landen.

Advies-backpacken-met-kind

Op de foto zie je een tentje dat aan de onderkant gesloten is, wat minder goede ventilatie biedt. Daarom verhuren wij alleen het tentje met gaas aan de onderkant. Aangezien sommige kinderen ’s nachts veel bewegen, is extra ruimte wenselijk. Daarom verhuren wij alleen de grotere peutervariant. Deze peutervariant neemt nauwelijks meer ruimte in beslag dan de babyversie, maar biedt wel meer comfort voor jouw kind.

Een handige tip vooraf is om jouw kind thuis al te laten wennen aan het tentje, zodat ze er op vakantie zonder problemen in kan slapen. Laat ze spelen en dutjes doen in het tentje, zodat het een vertrouwde en comfortabele slaapplek voor hen wordt. Dit zal de overgang naar een nieuw en onbekend slaapomgeving tijdens de vakantie veel gemakkelijker maken.

Scroll naar boven