The Traveling Kid

Advies autovakantie met baby binnen Europa

Advies-autovakantie-met-baby-binnen-Europa

Wat heb je nodig tijdens een autovakantie met een baby binnen Europa?

Met de auto ben je flexibel, kun je veel spullen meenemen en zit je comfortabel. Omdat jij zelf de route en tussenstops kunt plannen, geeft dit veel rust voor jou en de kinderen. Ideaal voor een autovakantie binnen Europa met jouw baby. Omdat je geen beperkingen hebt in de hoeveelheid mee te nemen bagage, doe je vaak precies wat je niet zou moeten doen! Namelijk te grote spullen meenemen, waardoor de auto binnen no-time vol zit. Daar gaat je comfort. Essentieel is daarom om compacte spullen mee te nemen.

Veilig vervoer tijdens een autovakantie met je baby

Bij baby’s tot 6 maanden is een reiswieg tijdens een autovakantie binnen Europa een must-have. Aangezien je deze vaak alleen maar op vakantie gebruikt, is het huren van een reiswieg daarom ideaal. Jouw kindje kan rustig slapen, om zich heen kijken en ligt toch stevig vast. De reiswieg neemt enige ruimte in op de achterbank, omdat deze in de lengterichting vastgemaakt moet worden. Hier gaat dus al een deel bagageruimte mee verloren.

Advies-autovakantie-met-baby-binnen-Europa

Als je besluit een reiswieg te huren tijdens jouw autovakantie, moet dit natuurlijk wel de meest veilige en comfortabele optie zijn. De Maxi-Cosi Jade komt hierbij als nummer 1 uit de test

Met een peuter of kleuter op autovakantie binnen Europa

Voor de wat oudere kinderen is het bekende autostoeltje ruim voldoende. De regels omtrent stoeltjes verschillen per land en per leeftijd. Via deze website weet je precies aan welke voorwaarde het autostoeltje moet voldoen. Zorg vooral voor de kinderen van 6+ maanden om regelmatig te stoppen. Hierdoor kunnen ze wat energie kwijt en zien ze ook een andere omgeving, wat voor afleiding zorgt. Mocht het vakantieadres wat verder weg zijn, overweeg halverwege bij een kindvriendelijke plek te overnachten. Probeer het wiel vooral niet zelf uit te vinden. Er zijn online veel tips te vinden. Deze tips gelden overigens niet alleen voor een autoreis, maar voor iedere reis met je kind.

Kinderwagen of buggy tijdens een autovakantie?

Bij onze eerste reis met de auto binnen Europa wilden wij per se onze fijne kinderwagen meenemen. Onze dochter lag namelijk heerlijk in deze wagen en we wisten dat deze tegen een stootje kon. De kinderwagen nam wel een groot deel van de achterbak in beslag. We namen dit voor lief en kozen ervoor een dakkoffer mee te nemen. Was dit het waard? Achteraf denk ik van niet. Persoonlijk vind ik reizen met een dakkoffer minder prettig. Het zorgt voor meer lawaai en kost meer benzine. Mocht je geen ruime gezinsauto hebben, is het meenemen van een grotere kinderwagen bij voorbaat lastig.

Advies-autovakantie-met-baby-binnen-Europa

Een buggy is tijdens de vakantie makkelijker. Omdat wij de buggy alleen op reis zouden gebruiken, zou kopen overbodig zijn. Het huren van een compacte buggy van goede kwaliteit is dan een betere optie. Hierdoor win je enorm veel ruimte en doe je niet onder aan ligcomfort voor je kindje. Wij verhuren ook buggy’s die te gebruiken zijn vanaf de geboorte.

Tegenwoordig hebben veel hotels of appartementen kinderbedjes ter beschikking. Onze ervaring is dat de kwaliteit en vooral hygiëne wisselend zijn. Wanneer je het kinderbedje huurt, is deze gegarandeerd compact, comfortabel en schoon. Daarnaast is het in een handomdraai op te bergen. Ideaal als je meerdere plekken wilt bezoeken. Speciaal voor baby’s verhuren wij ook kinderbedjes met verhoging!

Scroll naar boven