The Traveling Kid

Een kinderdrager of draagzak voor vakantie. Wat is de beste keuze?

Wandelvakantie-met-baby-naar-Limburg

Kinderdrager of draagzak?

Ben je van plan om binnenkort op vakantie te gaan met je prachtige baby die nog niet zelfstandig kan zitten? Dan is een draagzak jouw vakantie must-have en wordt reizen met je kleintje een fluitje van een cent!

Bij een draagzak ligt een baby ligt, in tegenstelling tot een kinderdrager, dicht tegen je aan en zit stevig vast in een voorgevormd harnas. Hierdoor ligt de kleine stevig vast tussen de katoenen of mesh vormige doek en jouw borst. Een goede draagzak zorgt voor een stabiele houding, ook voor het hoofd van jouw kleintje. Omdat een draagzak geen frame heeft, is hij licht van gewicht en erg klein waardoor het weinig ruimte inneemt in de bagage.

Ga je de stad in, wandelen of gewoon jouw handen vrij houden tijdens alledaagse dingen? Met een draagzak kun je eigenlijk alle kanten op.

Voordelen:
-Terwijl je onderweg bent, kan je baby dutjes doen in de draagzak, heerlijk wiegend door de beweging van jouw stappen.
-Licht van gewicht en makkelijk mee te nemen. Zeker als je gaat vliegen scheelt dit een hoop extra bagage.
-Zowel te gebruiken op vakantie als dagelijkse bezigheden.
-Ook te gebruiken bij kinderen die wel zelfstandig kunnen zitten

Nadelen:
-Omdat jouw kindje dicht tegen je aan ligt wordt het al snel erg warm. Onze ervaring is dat wij bij warm weer snel nat werden van het zweet. Door een draagzak te kiezen van mesh materiaal is er meer ventilatie. Maar hierdoor voorkom je niet dat het toch vrij warm wordt voor jullie beide.

“De keuze voor een kinderdrager of draagzak is vooral afhankelijk van de geplande activiteiten op vakantie”

Autovakantie-met-baby-naar-Spanje

Op zoek naar de perfecte manier om je volgende familievakantie te plannen? Overweeg dan zeker het gebruik van een kinderdrager! Of je nu de natuur wilt verkennen of bruisende steden wilt ontdekken, een kinderdrager biedt talloze voordelen voor zowel ouders als kinderen.

Een kinderdrager is een backpackachtige tas met een speciaal zitgedeelte voor kinderen. Wil je een kinderdrager gebruiken , dan moet jouw kindje dus zelfstandig kunnen zitten. Door dit speciale zitgedeelte zit jouw kleintje vrij in een ergonomische zittende houding. Vanwege de comfortabele schouder- en heupbanden draagt een kinderdrager erg prettig. Afhankelijk van het type tas is er ook veel opbergruimte. Ideaal dus als je langere wandeltochten wilt maken en je extra spullen mee moet nemen.

Voordelen:
-Draagt als een rugzak en daardoor erg comfortabel, zeker bij langere wandeltochten
-Minder warm voor het kind door een vrije zithouding
-Door de wat hogere zithouding kan jouw kleintje over je heen kijken en dus veel van de omgeving zien
-Extra opbergruimte waardoor je geen extra tas mee hoeft te nemen.

Nadelen:
-Door het frame een stuk groter. Het is dus echt een extra stuk bagage.

Kinderdrager of draagzak?

Kinderdrager of draagzak? Ons advies!

Als je kindje niet zelfstandig kan zitten is een draagzak de enige optie. Kan jouw kindje wel zelfstandig zitten hangt de keuze af van de geplande activiteiten. Wil je veel gaan wandelen, dan is ons advies een kinderdrager te huren. Dit geeft veel meer comfort en is een stuk minder warm. Wil je de kleine alleen voor korte stukjes meedragen is een draagzak een meer dan goede optie!

Scroll naar boven