The Traveling Kid

Kies de beste kinderdrager voor vakantie

Beste kinderdrager vakantie

Beste kinderdrager voor vakantie

Door de beste kinderdrager te kiezen voor jouw vakantie ben je verzekerd van maximaal draagcomfort voor jou en jouw kindje. Er zijn vergelijking sites die alleen kijken naar kwaliteit. Vaak komen hier de grotere tassen als beste uit de bus omdat deze het meest compleet zijn. Uit onze ervaring blijkt dat de duurste en grootste tas is niet altijd de beste keuze is voor jouw type vakantie. Wij helpen je de beste keuze maken!

1. Welk type vakantie

Is het nu een draagtas of een rugzak? Eigenlijk hangt dat af van het doel waarvoor je de drager gebruikt.

Als je de drager alleen tijdens een wandeling gebruikt en de tas daarna weer opbergt, kun je eigenlijk elk type kinderdrager gebruiken. Wij adviseren altijd om een drager met een metalen frame te kiezen, omdat deze het stevigst is en zorgt voor het beste draag- en zitcomfort. Er is aanzienlijk verschil in dikte van de frames. Als je de kinderdrager alleen gebruikt tijdens een wandeling, kun je beter voor een dunner frame kiezen. Dit scheelt in draaggewicht. Geschikte tassen hiervoor zijn de Osprey LT en de Deuter Kid Comfort, evenals de Deuter Kid Comfort Active SL.

Als je de drager als rugzak gebruikt, kies dan voor een drager met een steviger en dikker frame. Denk hierbij aan de Osprey Poco Plus of de Thule Sapling. Door het dikkere frame kunnen ze nog beter tegen een stootje en kun je ze ook als stoeltje gebruiken, wat handig is tijdens een autorit of in de bus. Onze dochter kon er zelf heerlijk in slapen.

“Je draagt behoorlijk wat extra gewicht mee op je rug. Bedenk daarom goed welk type tas je kiest om zo comfortabel mogelijk te lopen”

Beste kinderdrager vakantie 2


2. Hoe intensief gebruik je de kinderdrager?

Ga je voor korte wandelingen of ben je uren onderweg? Iedere kinderdrager van goede kwaliteit heeft verstelbare heupbanden en zachte voering bij de schouders. Het onderscheid tussen de verschillende kinderdragers is vaak te vinden in de dikte van de voering en de opbergruimte.

Wanneer je kortere wandelingen maakt, is de voering bij de kleinere dragers meer dan voldoende om jouw kindje comfortabel op de rug mee te nemen. Daarnaast heb je voor een korte wandeling al die opbergruimte niet nodig. Een kleinere tas zoals de Osprey Poco LT en de Deuter Kid Comfort Active SL is dan lichter en daarmee comfortabeler.

Bij langere wandelingen is de dikkere voering erg prettig. Ondanks dat deze tassen zwaarder zijn, en je dus extra gewicht meeneemt, is de keuze voor een grotere tas zoals de Deuter Kid Comfort, de Osprey Poco plus, of de Thule een betere keuze.

 

3. Hoeveel opbergruimte heb je?

Een kinderdrager meenemen kost nu eenmaal ruimte. Ondanks dat het frame bij iedere drager inklapbaar is, blijft het een relatief stug product om mee te nemen. Heb je nauwelijks ruimte om de kinderdrager mee te nemen? Dan is de Osprey Poco LT de oplossing. Deze is ingeklapt maar 17 cm breed, de helft van de meeste tassen. Het frame van de Osprey  LT is erg dun en daarom alleen geschikt voor kortere (dag)wandelingen en niet te gebruiken als stoel.

Scroll naar boven