The Traveling Kid

Advies actieve wandelvakantie met kind

Advies-actieve-wandelvakantie-met-kind

Wat heb je nodig tijdens een actieve wandelvakantie met jou kind?

Door te kiezen voor een wandelvakantie met je kind zie je vaak plekjes die je met een auto simpelweg niet kunt bereiken. Hierdoor zie je vaak mooiere natuur of architectuur en proef je de sfeer in een gebied beter. Wij zijn grote wandelfans. De wandelingen variëren meestal van enkele kilometers in de stad tot langere afstanden in de natuur. Omdat wij verschillende typen wandelingen hebben gemaakt met ons kind, van baby- tot peuterleeftijd, hebben we heel wat ervaring opgedaan.

Beste materiaal tijdens het wandelen

Eigenlijk is het heel logisch om luchtig materiaal te gebruiken. Bij warm weer trek je zelf ook luchtigere kleding aan, toch? De meeste draagzakken zijn gericht op optimaal ergonomisch draagcomfort en zijn vooral bedoeld voor dagelijks gebruik. Hierdoor zijn de draagzakken gemaakt van katoen. Dit is zachter en hierdoor prettiger te dragen. Helaas is katoen niet ideaal tijdens een wandeling met je kind. In geval van een wandelvakantie zweet je meer, zeker omdat je baby of kind continu tegen je aan ligt. Katoen absorbeert vocht waardoor zowel jij als je kindje al snel nat van het zweet zijn. Kies daarom altijd voor air mesh materiaal. Dit is luchtiger en droogt sneller.

Advies-actieve-wandelvakantie-met-kind

“Met de juiste materialen zijn er geen beperkingen tijdens een actieve wandelvakantie”

Draagzak of kinderdrager tijdens een wandelvakantie?

Je keuze hiervoor wordt deels bepaald door de leeftijd van het kindje. Een kinderdrager is alleen te gebruiken als het kind zelfstandig kan zitten. Dit is meestal tussen de 7 en 13 maanden. Als je kindje dus niet zelfstandig kan zitten, moet je altijd kiezen voor een draagzak. Al onze draagzakken hebben materiaal van air mesh en bieden een hoog draagcomfort.

Als je kindje wel zelfstandig kan zitten, adviseren wij een kinderdrager tijdens een wandelvakantie. Je draagt deze als een rugtas en dit geeft veel steun aan je rug en rondom je heupen. Omdat jij en je kindje niet direct in contact met elkaar zijn, is er ruimte tussen jouw rug en het frame. Hierdoor is het luchtiger en draagt het prettiger. Daarnaast hebben al onze kinderdragers een zonnescherm, iets wat een draagzak niet heeft. Zeker als het kindje wat ouder wordt en met het hoofd boven de draagzak uitkomt, mis je hierin goede zonbescherming. Met een kinderdrager is jouw kleintje dus altijd optimaal beschermd. Een leuke bijkomstigheid van een kinderdrager is dat je kindje heerlijk om zich heen kan kijken.

Er zijn overigens mensen die zweren bij de draagzak. Dat is een hele persoonlijke keuze. Onze draagzakken zijn te gebruiken voor kinderen tot 18 kg en zijn allemaal rug- en buikdragers.

Advies-actieve-wandelvakantie-met-kind

Keuze kinderdrager

Wij maken onderscheid tussen day hike dragers en lange afstand of meerdaagse hike kinderdragers. De day hike dragers zijn lichter of compacter, maar hebben vaak ook minder opbergruimte. Deze ruimte heb je veel minder hard nodig bij korte wandelingen. Het lagere gewicht zorgt voor meer draagcomfort. Daarnaast hebben wij ook een compacte day hike drager. Heel handig als je weinig ruimte hebt om grote tassen mee te nemen op vakantie.

Onze lange afstand kinderdragers zijn groter en steviger. Hierdoor kun je de dragers ook als stoeltje gebruiken en heb je erg veel opbergruimte. Ze zijn minder compact en nemen hierdoor meer ruimte in beslag.

Bedenk dus vooraf goed met welk doel je de tas gaat gebruiken. Wij kunnen je hier altijd bij adviseren. Kwalitatief ontlopen de tassen elkaar niet.

Scroll naar boven